Onnistunut muutos

Se todellinen muutos – Ohjaa elämäsi suuntaa toivottomuudesta onnistumiseen ja selätä sudenkuopat!

Onnistunut muutos – Mielenvoimaa ja sisäistä motivaatiota sudenkuoppien selättämiseen

Oletko yrittänyt pudottaa painoa ja epäonnistunut? Tuskailetko jatkuvasti itsesi kanssa ja toimit juuri päinvastoin kuin tiedät että pitäisi toimia? Haluaisit voida paremmin, mutta muutoksen ja oikeiden valintojen tekeminen on vaikeaa.

Haluatko tietää miksi kompastut? Haluatko oppia ylittämään nämä esteet?

Kaipaatko ainaisten epäonnistumisen sijaan lisää energisyyttä? Onnistumisen tunteita? Tasapainoa elämään? Elämästä nauttimista? Motivaatiota? Aikaa itselle? Hyvää oloa? Terveyttä? Tuloksia?

Kaikki keinot ei ole lähellekään vielä käytetty! Lue lisää, miten voit löytää elämääsi tasapainoa, hyvää oloa ja energisyyttä ja saada toivomiasi tuloksia.

Sinusta on saattanut aiemmin tuntua, että sinulla ei ole riittävästi itsekuria tai motivaatiota ja siksi epäonnistut. Olet ehkä yrittänyt niin monta kertaa, että ajattelet olevasi toivoton tapaus?

Mutta se ei ole totta! Et ole toivoton tapaus. 

Haluan kertoa sinulle, että muutos on ollut niin vaikeaa, koska et ole vain tiennyt miten muutos viedään onnistuneesti läpi. Sinulta on puuttunut kaikki ne keinot, mitä todelliseen muutokseen tarvitaan – ne keinot ovat täsmälääkkeitä sisäisten esteiden ylittämiseen.

Sinäkin olet ehkä tottunut yrittämään muutosta niillä samoilla tutuilla keinoilla uudestaan ja uudestaan, koska sinulla ei ole ollut tarpeeksi tietoa siitä että mitä muita vaihtoehtoja voisi olla. 

Tämän kurssin tarkoituksena on vapauttaa sinut niistä vanhoista toimintamalleista, jotka eivät ole toimineet, vaan tuottaneet epäonnistumisen, syyllisyyden ja pettymyksen tunnetta.

Väitän että muutos on mahdollista myös sinulle. Aina on toivoa ja sinusta löytyy kykyjä joiden avulla muutos onnistuu! Kerron sinulle miten.

Ymmärrän, että olet ehkä kyllästynyt yrittämään ja lähellä luovuttamista. Eikä se ole ihme, jos kaikki yritykset ovat päättyneet epäonnistumiseen. Luovuttamisella olisi kuitenkin hintansa. 

Voit varmasti kuvitella miltä elämäsi näyttäisi esimerkiksi puolen vuoden, kahden vuoden tai viiden vuoden kuluttua, jos nyt antaisit periksi. Silloin tapasi olisivat vielä pinttyneemmät, terveytesi heikolla tolalla ja jaksaminen olematonta. Huono olo, henkinen pahoinvointi, saamattomuus tai toivottomuus tuskin ovat niitä asioita mitä haluat elämääsi. Pahimmillaan jatkat toimintaasi samalla tavalla kuin ennenkin, koska et osaa muutakaan. Se ei kuulosta houkuttelevalta, vai mitä?

Kuvittele toisaalta, miltä elämäsi näyttäisi puolen vuoden, kahden tai viiden vuoden päästä, jos nyt tarttuisit toimeen? Siinä ajassa saisit ihan hurjasti aikaan, kun oppisit keskittämään energiasi oikeisiin asioihin, jotta terveytesi, hyvinvointisi ja jaksamisesi paranisivat.

Mitäpä jos lähestyisikin asiaa tällä kertaa toisella tavalla? Mitä jos oppisit uusia ongelmanratkaisun taitoja, joiden avulla pystyisit tarttumaan pulmiisi aivan uudesta toimivammasta näkökulmasta. Sinä olisit vihdoin oman elämäsi ohjaksissa. Saisit yksinkertaiset toimivat keinot viedä muutos läpi.

Usein muutosta lähdetään tekemään muuttamalla ulkoisia asioita, eli ryhdytään tiukalle dieetille tai herkkulakkoon ja ne oikeat sisäiset syyt tilanteeseen jää käsittelemättä – ne syyt, miksi tilanteeseen on päädytty ja päädytään uudelleen ja uudelleen.

On tärkeää ymmärtää miksi ja miten olet päätynyt tähän hetkeen – ilman syyllistämistä, lempeydellä ja viisaasti – ja silloin on mahdollista katkaista ne toimintamallit, joita et halua enää elämääsi.

Muutos on sisäinen prosessi, jonka läpi kuljetat itsesi. Kerron sinulle askel askeleelta miten. 

Tällä kurssilla pureudutaan muutoksen hallinnan psyykkisiin tekijöihin arjen tasolla. Ruokavaliosi tai treenisi voi olla mikä tahansa, sillä ei ole kurssilla etenemisen kannalta merkitystä, vaan sillä on, haluatko lähteä kohti muutosta.

Onnistunut muutos vaatii elämän tarkastelua kokonaisuutena, koska usein esteet omalle hyvinvoinnille ovat hyvin todellisia arkisia haasteita – oikeita ongelmia: aika ei kerta kaikkiaan riitä, makeanhimoa on vaikea selättää tai on ainainen kiire ja itselle ja omalle hyvinvoinnille on haastavaa nipistää edes pieni hetki.

Tällä kurssilla työstetään omaa ajattelua ja siitä syntyneitä toimintamalleja, koska kuten varmasti tunnistat itse, haasteet syntyvät sisäisistä esteistä – esimerkiksi asioiden välttelystä, saamattomuudesta, itsekurin tai motivaation puutteesta ja väsymyksestä.

Näihin kaikkiin toimintamalleihin on looginen syy, jonka ymmärtämällä palaset loksahtelevat paikoilleen.

Mieti miten vapauttavaa olisi, jos sinun ei tarvitsisi taistella näiden asioiden kanssa enää. 

Opit ohjaamaan omaa toimintaasi, niin että enää ei tunnu siltä kuin jokin käsittämätön voima pistäisi sinut kävelemään herkkukaapille tai istumaan illat sohvalla, vaikka et haluaisi tai olisit päättänyt ettet enää tee niin.

Opit ymmärtämään, että sinulla ei ole ollut tähän asti oikeita keinoja muutokseen ja mitä ne oikeat keinot ovat – itse asiassa niitä keinoja on paljon. 

Voit oppia tunnistamaan sisäiset esteet, joita sinulla on muutoksen tiellä. Usein taustalla on pinttyneet tavat, tiedostamattomat ajattelumallit ja tunnetason kokemukset, jotka vahvistavat toimimattomia toimintamalleja. 

Niihin ei auta dieetti-ajattelu, puskeminen vähän lisää tai itsensä syyllistäminen.

Oikea tapa lähestyä muutosta on alkaa tutustumaan itseensä paremmin ja hellän jämäkästi tarttua toimeen, niin että tarjoat itsellesi uusia oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia. Autan tämän 3 viikon kurssin avulla sinut epämukavuuden kynnyksen yli ja opit tarttumaan toimeen.

Sinä voit löytää itsestäsi sisäisen kannustajan, sinä voit oppia keinoja muuttamaan pinttyneitä tapoja ja sinä voit todellakin onnistua. Usko pois!

Avain tähän kaikkeen on se että sinun täytyy ymmärtää toimintamalleja, selvitymiskeinoja ja uskomuksia, jotka todella ohjaavat toimintaasi ja ajatteluasi ja estävät sinua pääsemästä eteenpäin, koska et ole niistä tietoinen.

Oma onnistunut muutokseni on 10 vuoden takaa. Sitä ennen olin jojolaihduttanut monen monta kertaa. Huonot tavat johtivat ylipainoon ja väsyneeseen oloon.

Vietin tuolloin kokonaisen talven sohvalla napostellen lasten luokkaretkirahaston keräämiseksi myyntiin hankittuja kakkutukun “Äidin suklaapallosia”. Niitä rasioita oli komerossa isot pinot ja lunastin aina uuden, kun entinen oli tyhjä. Siitä huolimatta, että olo tuntui aina vain raskaammalta. Lopputuloksena oli talven aikana kertyneet 10+ ylimääräistä kiloa, selkäkivut ja liian pienet vaatteet. Olin vältellyt vaakaa ja oli melkoinen järkytys nähdä sen lukema.

Aloitin muutosmatkani huhtikuussa 2012 ja matkan varrella innostuin asettamaan itselleni tavoitteen syyskuun alkuun, että juoksisin puolimaratonin alle 2 tuntiin 20 minuuttiin ja painoni olisi 60 kiloa.

Saavutin molemmat tavoitteeni peräkkäisinä päivinä – syyskuun alussa 2012.

Olin löytänyt oman onnistumisen kaavani ja oloni oli niin valtavan hyvä, että päätin opiskella hyvinvointialalle. Halusin ja haluan täydestä sydämestäni auttaa muitakin voimaan yhtä hyvin.

Aloitin kuntosaliohjaajan koulutuksesta, jatkoin personal trainer-koulutukseen, sen jälkeen jatkoin hyvinvointivalmentajaksi ja vielä ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

Nyt olen toiminut hyvinvointialalla lähes 10 vuotta monipuolisissa tehtävissä auttaen asiakkaitani voimaan hyvin ja olen koko tämän ajan opiskellut jatkuvasti lisää uusia menetelmiä. Ymmärrykseni ja osaamiseni on kasvanut vuosien varrella valtavasti.

Olen koonnut tähän kurssiin näiden vuosien aikana oppimani menetelmät ja käytännön kokemukseni.

Kerron sinulle tällä kolmen viikon kurssilla:

 • Miten opit tunnistamaan syyt tilanteeseen (miksi epäonnistut) ja miten näitä syitä työstämällä voit onnistua muutoksessa.
 • Opit ymmärtämään, mitkä ne oikeat keinot muutokseen ovat.
 • Miten sinusta itsestäsi löytyy voima ja kyvyt tehdä muutos.
 • Miten tunteet vaikuttavat muutokseen ja miten voit vaikuttaa tunteisiin.
 • Miten sisäinen muutosprosessi onnistuu ja mikä on onnistumisen kaava.
 • Miten opit luottamaan omiin taitoihin, arvostelukykyyn ja valintoihin ja toisaalta opit myös päästämään irti vanhoista toimintamalleista.
 • Kurssilla edetään niin, että tunnet itsesi vahvaksi ja koet pystyväsi tukemaan itseäsi tässä prosessissa – positiivisen vahvistamisen kautta.
 • Opit katsomaan ns. negatiivisia asioita neutraalisti eli hyväksyen että olet tehnyt valintoja sillä tietämyksellä mikä sillä hetkellä on ollut. 
 • Opit katsomaan itseäsi lempeällä hyväksyvällä tavalla mahdollistaen itsellesi kasvua ja kehittymistä, niin että oma ajattelu ei rajoita sinua enää.
 • Kurssilla vahvistetaan kokemusta siitä, että voit itse vaikuttaa omaan elämääsi ja luoda itselle sellaista elämää millaisen oikeasti haluat.
 • Mikä parasta! Nämä kurssin opit on mukanasi aina! 

Kurssilla käydään läpi mm.

 1. Miten järjestät aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi
 2. Minkälaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota ja minkälaisia arkisia asioita voit tehdä muutoksen tekemiseksi eli saat konkreettisia harjoituksia, joilla ratkot muutoksen esteitä eli haasteita omassa arjessasi.
 3. Esimerkkejä teemoista:
 • Sisäiset ristiriidat ja ajatusansat
 • Tunteiden vaikutus onnistumiseen (syyllisyys, pettymys, epäonnistumisen tunteet)
 • Tapojen ja rutiinien voima ja miten saat niistä vahvoja
 • Mielialan ja virkeystason nostaminen
 • Kyky vastustaa mielihaluja
 • Miten muutos onnistuu

Kurssisisältö

Lähde NYT mukaan 3 viikon kurssille!

Luo oma onnistumistarinasi! 

Muutos on sisäinen prosessi, jonka läpi kuljetat itsesi. Kerron sinulle askel askeleelta miten.

Sinulla täytyy olla vain tahto työskennellä mielesi parissa. Se ei ole ollenkaan vaikeaa, vaan päinvastoin, saat kurssilla selkeät ohjeet miten se tapahtuu.

Näin hyödyt kurssista:

 • Saat tukea ja oikeanlaisia keinoja muutokseen
 • Itsetuntemuksesi ja kykysi ratkoa arkisia haasteita kehittyy, eikä paluuta entiseen ole. 
 • Tulet tietoiseksi kriittisen tärkeistä elementeistä elämässäsi, jotka vaativat huomiotasi todellisen muutoksen tekemiseksi.
 • Opit ohjaamaan omaa toimintaasi, niin että enää ei tunnu siltä kuin jokin käsittämätön voima pistäisi sinut kävelemään herkkukaapille tai istumaan illat sohvalla, vaikka et haluaisi tai olisit päättänyt ettet enää tee niin.
 • Opit tunnistamaan sisäiset esteet, joita sinulla on muutoksen tiellä. Usein taustalla on pinttyneet tavat, tiedostamattomat ajattelumallit ja tunnetason kokemukset, jotka vahvistavat toimimattomia toimintamalleja. 
 • Opit että oikea tapa lähestyä muutosta on alkaa tutustumaan itseensä paremmin ja hellän jämäkästi tarttua toimeen, niin että tarjoat itsellesi uusia oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia. 
 • Autat itsesi epämukavuuden kynnyksen yli ja opit tarttumaan toimeen.
 • Löydät itsestäsi sisäisen kannustajan, opit keinoja muuttamaan pinttyneitä tapoja ja opit onnistumaan.

Avain tähän kaikkeen on se että sinun täytyy ymmärtää toimintamalleja, selvitymiskeinoja ja uskomuksia, jotka todella ohjaavat toimintaasi ja ajatteluasi ja estävät sinua pääsemästä eteenpäin, koska et ole niistä tietoinen.

Mitä saat ja mitä kurssi maksaa:

 • Kurssin normaalihinta on 79 €
 • Kurssi alkaa 14.3. ja kestää 3 viikkoa. 
 • Olen kurssilla vastaamassa kysymyksiin ja tukemassa sinua.
 • Kurssin opiskelumateriaali koostuu videoista ja kirjallisesta materiaaleista. Osa materiaaleista on tulostettavissa.
 • Kurssilla on arkeen soveltuvia harjoituksia.
 • Kurssi vaatii halua itsetutkiskeluun ja kehittymiseen.
 • Kurssi ei ole terapiaa tai siihen rinnastettavaa toimintaa, vaan oman toiminnan tarkastelua arjen tasolla

Valmentajasi

Minä olen Jaana Mikkonen, ratkaisukeskeinen valmentaja ja minun missioni on vapauttaa ihmiset kokemuksesta että he olisivat huonoja tai toivottomia. Olen toiminut hyvinvointialalla vuodesta 2012. Voit lukea minusta lisää täältä.

Kurssin menetelmät pohjautuvat ratkaisukeskeisyyteen, kehittämääni Selfcoach itsevalmennus-menetelmään, tietoisuustaitoihin ja hyväksymis- ja omistautumis-terapiamalliin.

HUOM! Vaikka kurssilla työskennellään mielen ja tunteitten kanssa, kyse ei ole terapeuttisesta työskentelystä. Kurssilla käsitellään arkisia asioita valmennuksellisin menetelmin. On kuitenkin hyvä olla tietoinen, että jos sinulla on jokin mielenterveyden diagnoosi tai epäilet itselläsi jotain mielenterveyteen liittyvää diagnoosia, silloin on parasta turvautua terapiaan.